روشهای مختلفی برای اتصال لولهها و شیرآلات، تغییر مسیر و نیز برای تغییر سایز قطر لولهها وجود دارد که یکی از این روشها، استفاده از فلنجها میباشند. اتصالات فلنج گازی، در پروژههای صنعتی و تأسیسات لولهکشی نفت و گاز بکار میروند و از طریق پیچ و مهره به قطعه دیگر اتصال مییابند. برای اینکه با فلنج گازی و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید، با ما همراه باشید….
فلنج گازی چیست؟
از آنجاییکه لوله به تنهایی نمیتواند فشار بسیار بالا را تحمل کند، از اتصالی بنام فلنج استفاده میگردد تا از ترکیدن لوله جلوگیری شود. به این ترتیب، میتوان اینطور گفت که فلنجها، فشار سیالات و گازهایی که در داخل لوله در جریان هستند را کنترل میکنند.
فلنجها انواع و اقسام مختلفی دارند و با توجه به عملیاتی که قرار است انجام گیرد، متناسب با آن انتخاب میگردد.
لولههای دیگر مانند لوله مانیسمان، برای انواع کاربردهای مختلف، مورد استفاده قرار میگیرند. در اتصالات مانیسمان، معمولا از روش جوشکاری سربهسر استفاده میشود و گاهی هم روش اتصال سوکتی را بکار میبرند. در این نوع لولهها، نمیتوان فلنج را به کار برد.
فلنجهای مخصوص لولههای گازی، قطعهای به شکل دیسک میباشند که به صورت جفت ساخته میشوند، و سوراخهایی بر روی آنها قرار دارد که با پیچ و مهره و گسکت بهم متصل میگردند. جنس این قطعات معمولا از فولاد، چدن، استیل، پلاستیک، برنج و برنز میباشد. به طور کلی، جنس فلنجها از هر نوعی که باشد، باید کیفیت و مقاومت بالایی داشته باشند.
در صنایع نفت و گاز، از فلنج گازی برای فرآیند پالایش و انتقال میعانات سوختی استفاده میشود. به دلیل استفاده از این نوع فلنجها در صنایع پتروشیمی و تولید برق در چند سال اخیر، تولید و عرضه فلنجهای گازی افزایش چشمگیری داشته است. همچنین، ارگانهای دولتی نیز در سیستمهای تصفیه آب شهری از این نوع اتصالات بسیار استفاده میکنند که باعث افزایش تقاضای این قطعه شده است.
موارد دیگری هم وجود دارد که از فلنج گازی برای اتصال لولهها و قطعات بکار نمیرود، نظیر لوله پلی اتیلن گاز، که از جوش الکتروفیوژن برای اتصالات لولهها به یکدیگر استفاده میشوند.
کاربردهای فلنج گازی
فلنجها کاربردهای وسیعی در صنعت دارند. چنانچه در لوله کشی از جوشکاری برای اتصال دو لوله به هم استفاده شود، برای جداسازی آنها از یکدیگر عملیات برش انجام داده شود و دوباره دو لوله به هم متصل شوند. اما در صورت استفاده از فلنجها، با باز و بسته کردن پیچ و مهره به راحتی میتوان دو لوله را بهم متصل و از هم باز کرد. همچنین در این روش، فشار سیال درون لوله قابل تنظیم میباشد.
با اینکه هزینه این اتصالات بیشتر از روش جوشکاری میباشد، اما مزیتهایی که این روش دارد، مصرفکننده را ترغیب به استفاده از این نوع اتصالات میکند. در ادامه برخی از مهمترین کاربردهای فلنج در صنایع و تأسیسات را ذکر میکنیم:
- امکان تغییر سایز قطر لوله؛
- اتصال لوله به قطعاتی مثل مخزن تحت فشار، پمپها، کمپرسورها و بسیاری از تجهیزات دیگر؛
- امکان استفاده در اتصالاتی که نیاز به جداسازی دارند؛
- امکان استفاده در تاسیسات هستهای و آتشنشانی؛
- امکان استفاده در صنایع پتروشیمی و مخابراتی و بیمارستانی؛
- امکان اتصال به شیرآلات و دیگر قطعاتی که ممکن است نیاز به تعمیر داشته باشند و یا فشار درون لوله کنترل شود.
فلنجها در انواع مختلفی نظیر فلنج ساده، گلودار، کور، ساکت ولد، دندهای (رزوه ای)، اسلیپون، رینگ جوینت تولید و به بازار عرضه میشوند.
خرید فلنج گازی از بازرگانی سداب
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، این نوع از اتصالات به دلیل اینکه، قابلیت این را دارند که به راحتی از هم جدا شوند، یکی از پرکاربردترینها در بازار بشمار میروند.
فلنج گازی در اندازه، جنس و کلاسهای فشاری مختلفی تولید میشود و با توجه به نیاز، در صنایع مختلف به کار میرود.
مهمترین فاکتور در هنگام خرید فلنج، نوع متریال به کار رفته و دقت در طراحی انجام شده است. این عوامل بر قیمت نهایی این قطعه بسیار تاثیر گذار است. بنابراین مشتریان با توجه به قیمتها، تعداد قطعه درخواستی خود را سفارش میدهند.
ارزانترین نوع فلنج، فلنج ساده میباشد و هرچه پیچیدگی این قطعه بیشتر شود هزینه ساخت آن هم افزایش مییابد.
شما عزیزان برای خرید فلنج و اطلاع از قیمتها و مشخصات فنی آنها، میتوانید با کارشناسان فروش بازرگانی سداب تماس حاصل فرمایید. در فروشگاههای ما، انواع لوله و اتصالات گازی، با بهترین کیفیت و نازلترین قیمتها موجود است.