یکی از مصالحی که در ساخت ساختمانها به وفور استفاده میشود، بست لوله است. بست لوله، ابزار مناسبی برای برای نگه داشتن لوله های معلق و همچنین لوله های افقی و عمودی که در نزدیکی سطح قرار دارند، میباشد. بست لوله برای اتصال و ثابت سازی لوله طراحی و تولید میشود که منجر به افزایش ایمنی، کنترل و کاهش تنش لولهها و تجهیزات متصل به لوله میگردد.
در این صفحه، قصد داریم شما را با ویژگیها و ساختار برخی از بست هایی که در بازار موجود هستند، آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
انواع بست لوله از لحاظ متریال
همانطور که در بالا اشاره کردیم، بست لوله از اتصالات رایج میباشد و برای عدم جا به جایی و ثابت نگه داشتن لولهها بکار میرود. با توجه به دامنه وسیع کاربرد بست لوله، این محصول با توجه به نوع کاربرد و نیاز کاربران، از متریال پلاستیک، فلز و… ساخته میشود.
معمولا، در پروژهها و سازههای ساختمانی، برای اینکه لولهها ثابت و ایمن باشند، بست نگهدارنده لوله بسیار کمک خواهد کرد. همچنین، برای جلوگیری از انبساط لوله و هر گونه حرکت، از این نوع اتصالات استفاده میشود.
بست لوله در انواع مختلفی مانند بست فلزی، بست گالوانیزه و بست پلی اتیلن طراحی و ساخته میشود. در ادامه، به بررسی هر یک از این انواع میپردازیم.
بست فلزی
یکی از انواع بست، بست فلزی است که با قطر ۲ میلیمتر و با ورق های آهنی تولید میشود. معمولا، این نوع از بست های نگهدارنده لوله، سیاه رنگ میباشند. برای جلوگیری از زنگ زدگی و مقاومت در برابر رطوبت هوا، در متریال بست آهنی از پوشش رنگ سیاه استفاده میشود. اما میتوانید رنگ های دیگری از این بست را نیز پیدا کنید که توسط برخی از تولید کنندگان، ساخته و عرضه میشوند.
بست گالوانیزه
بست گالوانیزه نیز یکی از انواع بست های خوب و پر کاربرد به شمار میرود که در برابر رطوبت هوا و خوردگی و زنگ زدگی از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است. این بستها از ورق های گالوانیزه ساخته میشوند. در هنگام تولید بست گالوانیزه، فرآیند آبکاری را بکار میبرند. این کار باعث مقاوم سازی بستها در برابر رطوبت هوا میشود و احتمال زنگ زدگی با به شدت پایین میآورد.
بست پلی اتیلن
در تولید بست پلی اتیلن یا پلاستیکی، از متریال با کیفیتی مانند مواد ترمو پلاستیک، پلی پروپیلن و پلی آمید استفاده میشود. این نوع از بستها دارای شیارهای نصب، کیفیت بالا، پایداری قابل قبول، مناسب برای اتصال و انتقال کابل و لوله، مقاومت بالا در برابر تنش شدید و پیچش های مکانیکی و همچنین عدم زنگ زدگی میباشند که از مهمترین ویژگی های بست پلاستیکی است. همچنین، برای انتقال کابلها و لولهها در مسافتها و مسیرهای طولانی، بست های پلاستیکی یکی از مناسبترین و کاربردیترین گزینهها میباشد.
بست کمربندی چیست؟
بست کمربندی نوارهای باریک و محکمی هستند که معمولا از جنس پلاستیک و فلز ساخته میشوند و برای مهار و بسته بندی سیمها و کابلها استفاده میشوند. بست کمربندی در اندازه و جنس های مختلفی در بازار وجود دارند که عموما با توجه به نیاز مصرف کننده و بازار، طراحی و تولید میشوند و اغلب یکبار مصرف هستند. منظور از یکبار مصرف بودن عدم افزایش سایز حلقه پس از بسته شدن به دور کابل یا نوار باریک و یا هر وسیله دیگری است، و فقط میتوان اندازه حلقه را کوچکتر کرد. یعنی پس از عبور نوار از ضامن، بست قفل شده و دیگر اندازه حلقه افزایش پیدا نمیکند.
این نوع از بستها دارای بدنه دندانه دار بوده که باعث باز نشدن حلقه پس از عبور نوار از ضامن روی بست میشود. بست کمربندی مقاومت بالایی دارد و هم در صنعت و هم در منزل میتوان آنها را استفاده کرد.
این نوع بستها نیز از آنجایی که کاربرد های فراوانی دارند، معمولا در حجم بالایی خرید و فروش میشوند.
کاربردهای بست کمربندی لوله پلی اتیلن
بست کمربندی لوله پلی اتیلن نوعی از اتصالات پلی اتیلن میباشد که به منظور انشعاب گیری لوله های فرعی از لوله های اصلی و تعمیرات لولهها مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع بستها از دو قسمت اصلی کفه و انشعاب تشکیل میشوند و بسته به کاربردشان، میتوانند جنس های متفاوتی نیز داشته باشند. بست کمربندی در سایزهای مختلفی از 20 تا 160 میلی متر و برای فشارهای اتمسفری مختلف تا 10 اتمسفر طراحی و تولید میشوند.
این نوع از بست های پلی اتیلن نسبت به جنس های دیگر برتری داشته و از نوع بهترین بست کمربندی میباشند. چنانچه این بستها به مدت طولانی در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند، آسیبی ندیده و مقاومت بالایی نسبت به تشعشعات ماورای بنفش خورشید دارند.
این اتصالات از انعطاف و استحکام بالایی برخوردار میباشند. از این نوع بستها در انواع لوله های پلیمری با سایز های مختلف میتوان استفاده کرد و بیشترین کاربرد را در سیستم های لوله کشی، جهت آبیاری به روش بارانی و قطرهای و…دارند.
نصب و راه اندازی این نوع بستها، به راحتی صورت گرفته و به دلیل قیمت ارزانی که دارند مورد توجه بسیاری قرار گرفتهاند. این نوع از بستها از نوع پلی پروپیلن کو پلیمر میباشند و توسط اتصالات پیچی، به کار گرفته میشوند. در انتها، کمربندها توسط اورینگ های لاستیکی با دقت بالایی آب بندی میشوند.
انواع بست نگهدارنده لوله بر اساس موقعیت نصب
بست نگهدارنده لوله، بر اساس موقعیت نصب به دو دسته بست پایه دار و بست بدون پایه تقسیم بندی میشوند که در ادامه این دو نوع بست را بیشتر توضیح میدهیم…
بست پایه دار
بست پایه دار یا دو پایه، که از اتصالات و نگهدارنده های پرکاربرد میباشد، برای نگهداری از انواع لولهها مانند استیل، مسی، چدنی و فلزی به کار میرود. همچنین برای انتقال کابلها و لولهها به دو صورت افقی و عمودی از سطح دیوار، از بست های دو پایه استفاده میشود. ساختار این نوع از بستها به این شکل است که از دو بخش تکیه گاه و بست تشکیل شدهاند. متریال استفاده شده در نگهدارنده از جنس پلیمر و در پایه از جنس فلز میباشد. این نوع از بستها از جنس آهن های آلیاژی، استیل و ورق های گالوانیزه تولید میشوند، مقاومت حراراتی و الکتریسیته دارند و نیز در برابر گاز و اسید مقاوم هستند.
بست بدون پایه
این نوع بستها به صورت دو نیم دایره طراحی و تولید میشوند. بست بدون پایه را میتوان از هر دو طرف به یکدیگر پیچ کرد. این نوع بست در برابر اشعه uv مقاوم است. همچنین میتوان بر روی سطوح مختلف آن را استفاده کرد. بست بدون پایه، از منفی 20 درجه سانتی گراد تا مثبت 85 درجه سانتی گراد حرارت را میتواند تحمل کند.
قیمت بست
مهمترین عامل در قیمت بست، متریال به کار رفته در آن میباشد. همچنین قیمت بست های پلاستیکی ارازنتر از بست های فلزی میباشد. لازم به ذکر است که بازشو یا سوپر قفل بودن بست، دو قفل بودن یا سوراخ دار بودن و …نیز در قیمت بست تاثیر میگذارد. برای استعلام قیمت انواع بست و شرایط فروش ما، میتوانید با کارشناسان فروش بازرگانی سداب تماس حاصل فرمایید.
خرید بست لوله
برای خرید بست لوله، آن هم در مقیاس زیاد، میبایست با انواع آن و همچنین محصولات خوب بازار به خوبی آشنا باشید. این آشنایی به شما کمک تا در خرید خود، بیشترین منفعت را داشته باشید.
انواع بست ها از نظر کاربری
- بست ساده : جهت استفاده در نصب افقی و عمودی لوله ها با تکیه گاه پلیمری و ورق گالوانیزه شده می باشد.
- بست گازی : نگهدارنده لوله ها در رایزرها و انواع ساپورت با تکیه گاه پلیمری و ورق گالوانیزه شده با پایه فلزی مناسب است.
- بست رگلاژی : جهت ارتفاع و شیب بندی مورد استفاده در خطوط افقی و زیر سقفی می باشد.
- بست کرپی : با قطر استاندارد و گالوانیزه سرد با مهر و واشر مخصوص خطوط مختلف لوله ها است.
- بست رکابی : این نوع بست با نوع گلابی در تولید تفاوت دارد اما از جهت کاربرد موارد مشترک دارند تمامی این مدل در سایزهای 1/2 تا 6 اینچ تولید و به بازار عرضه می شود.
روش تولید انواع بست
با تولید از ورق غالبی اسید شوی و عبور قطعات از مکانیزم گالوانیزه شدن جهت افزایش طول عمر محصول و نیز استفاده از تکیه گاه پلیمری از جنس PP با استحکام و انعطاف لازم جهت قبول تحمل حداکثر نیرو در مرحله اجرایی و گذر مراحل مختلف فرایند تولید در بهترین شرایط و مواد اولیه دارای کیفیت بالایی می باشند.
دریافت لیست قیمت انواع بست
قیمت انواع بست با توجه کیفیت آنها، جنس بست و همچنین درجه استاندارد آنها، متفاوت خواهد بود. شما عزیزان میتوانید برای اطلاع از آخرین قیمتها، به بخش لیست قیمتها مراجعه کرده یا با کارشناسان ما، تماس حاصل فرمایید.
برای خرید و استعلام قیمت بست لوله، میتوانید از فروشگاهها و نمایندگی های معتبر که این محصول را ارائه میدهند، بازدید کنید.
فروشگاه سداب با اخذ نمایندگی از کارخانه جات معتبر داخلی و خارجی و ارائه طیف وسیعی از محصولات، افتخار خدمت رسانی به شما عزیزان را دارد.
ما با همکاری با تولیدکنندگان بست لوله با طیف گستردهای از اتصالات آماده در انواع و اندازه های مختلف، به شما کمک میکنیم تا محصولات مورد نظر خود را با بهترین خدمات و کیفیت دریافت کنید.