دستگاه جوش لوله پلی اتیلن وسیله است که امروزه با مدل های مختلف در بازار وجود دارد. از آنجایی که امروزه استفاده از لوله پلی اتیلن بسیار بیشتر از قبل شده و روز به روز نیز کاربرد آن ها بیشتر می شود. تنوع دستگاه جوش پلی اتیلن نیز نسبت به قبل بیشتر شده و در حال حاضر استفاده از سه مدل مختلف آن بسیار رایج است.
توضیحات جوش پلی اتیلن بصورت پادکست
مشخصات فنی دستگاه جوش پلی اتیلن
در مورد مشخصات فنی دستگاه جوش پلی اتیلن باید به نوع دستگاه و کاربرد آن توجه کرد. به صورت کلی این دستگاه های جوش از مواد اولیه سبک اما با استحکام زیاد تولید می شوند. دستگاه های جوش برای اتصال و جوشکاری لوله های پلاستیکی و پلی اتیلن از جنس PP و PE مناسب هستند.
این دستگاه های جوش بسیار مطمئن و شروع کار آن ها از فشار کم است. این دستگاه ها دارای یک فشارسنج دقیق هستند تا بتوانند میزان فشار دقیق را بسنجند. یکی دیگر از ویژگی ها و مشخصات فنی آنها وجود ابزار برنامه ریزی الکتریکی است که با استفاده از آن می توان از طریق سوئیچ محدود کننده ایمنی کار، در زمان شروع کار قفل شده باشد. دستگاه های جوش پلی اتیلن از سایز ۱۱۰ تا ۱۲۰۰ میلیمتر در بازار موجود هستند. بعضی از دستگاه های جوش به صورت هیدرولیکی کار می کنند.
انواع دستگاه جوش پلی اتیلن
قبل از آنکه انواع دستگاه جوش پلی اتیلن را معرفی کنیم، لازم دانستیم که ابتدا در رابطه با انواع لوله های پلی اتیلن صحبت کرده و اطلاعاتی را در این باره به شما عزیزان ارائه دهیم.
لوله های پلی اتیلن، انواع و اقسام مختلفی داشته و معمولا بر حسب کاربردی که دارند تقسیم بندی می شوند. مهم ترین دسته بندی لوله پلی اتیلن، شامل لوله پلی اتیلن آبرسانی و لوله پلی اتیلن فاضلابی هستند. لوله های پلی اتیلن آبرسانی، شامل لوله پلی اتیلن HDPE و لوله پلی اتیلن LDPE می باشند.
لوله پلی اتیلن HDPE از جمله لوله های هستند که درجه ذوب آن ها کریستالی بوده و برای استفاده بهینه باید در زمین دفن شوند. زیرا قرار گرفتن آن ها در معرض آفتاب و اشعه های آن، احتمال آسیب و صدمه آن ها را بالا می برد. اما لوله پلی اتیلن LDPE، لوله هایی نرمی هستند که جهت خط فرعی و روی زمین مورد استفاده قرار می گیرند. تمام لوله های پلی اتیلن به واسطه دستگاه های جوش پلی اتیلن با هم جوش خورده و اتصال می یابند. دستگاه های جوش پلی اتیلن بر حسب اندازه های لوله های پلی اتیلن تقسیم بندی شده و در حال حاضر دارای انواع و اقسام مختلفی بوده که در ادامه مطالب به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
اما به طور کلی به دلیل افزایش روز افزون استفاده از لوله های پلی اتیلن و نیاز به اتصال این لوله ها در صنایع و پروژه های عمرانی مختلف، انواع دستگاه جوش مخصوص پلی اتیلن به بازار عرضه شده و شامل سه مدل با نام های دستگاه جوش بات فیوژن، دستگاه جوش الکتروفیوژن و دستگاه جوش اکسترودر هستند. هر کدام از دستگاه های معرفی شده بر حسب شرایط پروژه مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرند.
دستگاه جوش بات فیوژن
دستگاه جوش بات فیوژن یا به عبارت دیگر دستگاه جوش لب به لب لوله یک نوع دستگاه جوش است که برای اتصال لوله های پلی اتیلن به یکدیگر کاربرد دارد. نحوه استفاده از این دستگاه جوش به نحوی است که لبه لوله پلی اتیلن با لبه صفحه داغ به صورت لب به لب تماس برقرار می کند.
لازم به ذکر است که اگر استفاده از دستگاه جوش بات فیوژن به شکل صحیح انجام گیرد، جوش حاصل از بهترین و محکم ترین نوع جوش لوله پلی اتیلن خواهد بود.
معمولا لوله هایی که به این روش با یکدیگر اتصال می یابند، باید از نظر جنس، ضخامت و قطر کاملا یکسان و برابر باشند. دستگاه جوش بات فیوژن هم برای جوش دادن لوله های پلی اتیلن شبکه های توزیع فاضلاب و هم برای جوش دادن لوله های پلی اتیلن آبرسانی و آتش نشانی قابل استفاده هستند.
دستگاه جوش الکتروفیوژن
دستگاه جوش الکتروفیوژن نوع دیگر دستگاه جوش مخصوص لوله های پلی اتیلن است که اغلب جهت جوشکاری شبکه های گاز رسانی و اتصال لوله های پلی اتیلن با چگالی بالا و همچنین لوله های پلاستیکی کاربرد دارد. باید متذکر شویم که استفاده از دستگاه جوش الکتروفیوژن باید به واسطه تکنسین های حرفه ای و آموزش دیده باشد. زیرا این نوع جوشکاری بسیار خاص بوده و هر گونه خطا در آن عواقب جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.
اما به طور کلی، قبل از شروع به فرایند جوشکاری با دستگاه جوش الکتروفیوژن باید اتصال از لحاظ فیزیکی مورد برسی قرار بگیرند. زیرا ممکن است در حین نگهداری این اتصالات آسیب دیده باشند. کیفیت جوشکاری دستگاه جوشکاری الکتروفیوژن به عوامل مختلفی بستگی دارد. این نوع جوشکاری بیشتر در گودال ها و اطراف لوله های دیگر که دسترسی در آنجا دشوار است مورد توجه می باشد.
لوله های که دارای ابعاد ۱۶ تا ۷۱۰ میلی متر هستند، به واسطه الکتروفیوژن قابل نصب هستند. لازم به ذکر است که تفاوت در ضخامت جداره لوله های پلی اتیلن هیچ مشکلی در اتصال این لوله ها با هم ایجاد نمی کند. به عبارت دیگر با دستگاه جوش الکتروفیوژن می توان دو لوله پلی اتیلن با ضخامت های مختلف را به هم جوش داد.
دستگاه جوش اکسترودر
این نوع دستگاه جوش، یک نوع دستگاه جوش مخصوص لوله های پلی اتیلن بوده و یک نوع دستگاه جوش دستی است. بیشترین کاربرد دستگاه جوش اکسترودر، ترمیم و جوش اتصالات بوده و در حال حاضر این دستگاه را می توان در ابعاد و رنگ بندی متفاوت در بازار یافت.
اجرای جوشکاری پلی اتیلن به واسطه دستگاه جوش اکسترودر نسبت به دیگر دستگاه های جوش راحت تر بوده و حتی و بدون دیدن آموزش های خاص و تنها با استفاده از دفترچه راهنمای آن می توان از این مدل دستگاه جوش استفاده کرد.
دستگاه جوش اکسترودر دارای وزنی کم با قابلیت تنظیم سرعت خروجی و سیستم نمایشگر دیجیتال دما است و برای ساخت مخازن و تانکرهای پلی اتیلن، اتصال لوله کاروگیت، اتصال ورق های پلیمری و زئوممبران ها به کار می رود.
دستگاه جوش اکسترودر ساخت کشور آلمان بوده و مجهز به سشوار صنعتی می باشد. به دلیل مجهز بودن این دستگاه جوش به المنت صنعتی مجهز به تنظیم دما، کاربران به راحتی قابلیت تنظیم سرعت خروج مواد را دارند.
عوامل موثر بر قیمت دستگاه جوش پلی اتیلن
قیمت دستگاه های جوش پلی اتیلن همانند هر محصول و کالای دیگر تابع عوامل مختلفی بوده و خواسته و یا ناخواسته مواردی وجود دارند که موجب نوسان قیمت دستگاه جوش مخصوص پلی اتیلن می شوند. یکی از مهمترین عوامل، تاثیرگذار بر قیمت این دستگاه، نوع آن است. در واقع یک دستگاه جوش لوله پلی اتیلن تمام هیدرولیک به دلیل برخورداری از قابلیت های بیشتر، قیمت بیشتری نسبت به مدل های دستی این دستگاه دارد.
دیگر گزینه تاثیرگذار بر قیمت این محصول کیفیت آن می باشد. در واقع کیفیت با قیمت رابطه مستقیم داشته و هر چقدر که کیفیت بالاتر برود، قسمت دستگاه جوش نیز افزایش خواهد یافت. البته ناگفته نماند که کیفیت بالا منجر به افزایش طول عمر مفید این محصول نیز خواهد شد. خرید دستگاه جوش مخصوص پلی اتیلن به صورت مستقیم و بی واسطه از طریق نمایندگی های فروش آنلاین نیز از جمله موارد تاثیرگذار بر قیمت تلقی شده و خریدار مدل های مختلف این محصول را در معرض خریدهای مقرون به صرفه تر قرار می دهند. لازم به ذکر است که قیمت لوله پلی اتیلن نیز همچون دستگاه جوش آن تابع موارد مختلفی بوده و خریداران عزیز می تواند با رعایت یک سری نکات ساده این لوله را با قیمت های ارزان تری بخرند.
قیمت دستگاه جوش لوله پلی اتیلن
درک درستی از قیمت دستگاه های جوش پلی اتیلن برای خرید موثر این تجهیزات ضروری است. دستگاه های جوش پلی اتیلن در انواع مختلفی موجود هستند و قیمت آن ها بسته به کاربرد، سایز و فناوری مورد استفاده متغیر است.
انواع دستگاه جوش پلی اتیلن:
- جوش پلی اتیلن دستی:
– سایز قابل جوش: ۵۰ تا ۲۰۰ میلی متر
– قیمت: از ۹۰ میلیون تا ۱۷۰ میلیون تومان - جوش پلی اتیلن هیدرولیک:
– قیمت: انواع مختلف با توجه به قدرت و ویژگی ها
– مثال: دستگاه جوش پلی اتیلن ۵۰۰ هیدرولیک، قیمت تقریبی ۱۳۵ میلیون تومان - جوش پلی اتیلن CNC:
– اتوماتیک، کاهش خطای انسانی، دقت بالا
– مناسب برای پروژه های بزرگ مانند نفت و گاز - جوش پلی اتیلن فاضلابی:
– سایز قابل جوش: ۵۰ تا ۱۶۰ میلی متر
– قیمت حدودی: ۲۰۰ میلیون تومان - جوش اکسترودر دستی:
– وزن: ۸ تا ۱۰ کیلوگرم، تغذیه با مواد گرانولی
– مطلوب برای جوشکاری سریع - جوش بات فیوژن:
– سایز: ۶۳ تا ۲۰۰ میلی متر
– قیمت متغیر با توجه به مدل - جوش الکتروفیوژن:
– قیمت: حدود ۴۸ تا ۷۴ میلیون تومان
نکته مهم: تنوع بسیار بالای این دستگاه ها و نوسانات قیمتی در بازار می طلبد که پیش از خرید حتما از یک مشاور متخصص استعلام قیمت به روز شود. همچنین، ملاحظه کنید که هر چه سایز لوله ها بزرگ تر باشد، دستگاه های جوش مورد نیاز پیشرفته تر و در نتیجه گران تر خواهند بود.
خرید دستگاه جوش پلی اتیلن
خرید دستگاه جوش پلی اتیلن یک امر تخصصی بوده و باید با شناخت و آگاهی کامل انجام شود. بنابراین کسانی که قصد خرید انواع و اقسام دستگاه جوش لوله های پلی اتیلن را دارند، اما در رابطه با مشخصات فنی و نحوه کاربرد مدل های مختلف این نوع دستگاه های جوش ندارند، باید قبل از انجام هر کاری، با اخذ مشاوره و راهنمایی در رابطه با آن ها یک سری اطلاعات کامل و جامع کسب کرده و سپس برای خرید اقدام نمایند.
همانطور که در مطالب قبلی نیز عنوان کردیم امروزه انواع و اقسام دستگاه جوش لوله پلی اتیلن در بازار وجود دارد که هر کدام از آن ها دارای قابلیت و نحوه کاربرد مختلفی هستند. به همین دلیل عدم اطاعت کافی در رابطه با آن ها شرایط را برای خرید و انتخاب گزینه ایده ال سخت کرده و حتی متقاضیان خرید مدل های مختلف این محصول را در معرض سو استفاده افراد فرصت طلب قرار خواهد داد. بنابراین توصیه می گردد جهت خرید موفق تر ابتدا مدل های مختلف این دستگاه را شناخته و آنگاه مورد متناسب با نیاز، انتخاب گردد.
چرا خرید دستگاه جوش پلی اتیلن از سداب؟
بعد از اینکه با انواع دستگاه های جوش پلی اتیلن آشنا شدید و با ویژگی ها و قیمت های حدودی هر کدام از آن ها مطلع شدید، حالا سوالی که برای شما ممکن است پیش آمده باشد است این است که باید این دستگاه های جوش را از چه مجموعه ها و شرکت هایی خریداری کنیم. به دلیل اهمیت و حساسیت بسیار زیاد و قیمت بالای این دستگاه های جوش، باید در زمان خرید و در ابتدا در مورد دستگاه جوش و همچنین دیگر ویژگی های آن تحقیق و بررسی کنیم.
مجموعه سداب یکی از مجموعه های معتبر و باسابقه در حوزه فروش انواع دستگاه های جوش است که شما می توانید قبل از خرید هر نوع دستگاه جوش با مشاوره و کارشناسی متخصصین و کارشناسان این مجموعه، اطلاعات کامل و دقیق در مورد محصولات و همچنین قیمت دقیق محصولات را مطلع شوید. در نهایت کارشناسان و متخصصین مجموعه سداب با پرسیدن سوال هایی در زمینه کاربرد و موارد مصرف از این دستگاه سعی می کنند بهترین و بهینه ترین دستگاه جوش پلی اتیلن را به شما معرفی کنند تا هم در هزینه های شما صرفه جویی شود و هم بهینه ترین دستگاه را خریداری کنید. پشتیبانی و خدمات پس از فروش از دیگر ویژگی های بسیار خوب مجموعه سداب است که با خرید محصولات این مجموعه می توانید از این پشتیبانی و خدمات پس از فروش استفاده کنید.
نتیجه گیری
همانطور که گفتیم دستگاه جوشکاری پلی اتیلن یک نوع دستگاه جوش بوده که برای نصب و اتصال لوله های پلی اتیلن به یکدیگر به کار می رود. این دستگاه در حال حاضر در سه مدل مختلف در بازار موجود بوده که خریداران با توجه به نیاز خود می تواند، گزینه ایده آل را انتخاب کرده و خریداری کنند. منتهی کسانی که در رابطه با این دستگاه اطلاعات کافی ندارند، باید قبل از خرید تحقیقات کاملی انجام داده و با آگاهی کامل برای خرید اقدام نمایند.
سوالات متداول
دستگاه های جوش الکتروفیوژن، برای اتصال دو قطعه یا دو لوله با ضخامت متفاوت مناسب هستند.
این جداول جوشکاری معمولا متناسب با قطر سیلندر، قطر شفت خط و… محاسبه می شوند. معمولا به صورت کلی هر شرکت تولیدی یک جدول جوشکاری مخصوص به خود را دارد که در صورت استفاده از آن باید این جدول را در اختیار داشته باشید.