اتصال لوله کاروگیت با چه روشی انجام می گیرد؟ برای جوش دادن لوله دوجداره پلی اتیلن چگونه باید اقدام کنیم؟ لوله های کاروگیت پلی اتیلن، لوله های فاضلابی می باشند که برای هدایت آب های سطحی و فاضلاب های شهری به کار گرفته می شوند. لوله های کاروگیت هم همچون لوله های فولادی، استیل، چدن و دیگر لوله ها به اتصال و جوش دادن نیاز دارند.
برای اتصال لوله کاروگیت روش هایی متفاوت وجود دارد. در روش های امروزی، اتصال لوله های کاروگیت و پلی اتیلن، با توجه به در نظر گرفتن شرایط فشار داخلی و خارجی لوله، نوع آب بندی لوله ها و میزان مقاومت آن ها در مقابل فشارهای طولی و عرضی مشخص می شود؛ شرایط نصب و حمل و تولید کارخانه هم موثر است.
اتصال لوله کاروگیت چگونه انجام می گیرد؟
نحوه اتصال لوله کاروگیت دارای روش های متفاوتی است. لوله پلی اتیلن کاروگیت به علت عدم امکان فاسد شدن، نشست و همینطور نصب آسان و مقاومت در مقابل حرکت خاک و فشار، حدود نیم قرن است که مورد توجه قرار گرفته است.
همانطور که میدانید این لوله ها انواع مختلفی دارند که در سایز و اندازه های متفاوت ساخته می شوند. معمولا به صورت تکی هم مورد استفاده قرار نمی گیرند و تعدادی از آن ها در کنار هم کاربرد دارند. این لوله ها باید به شیوه درست به هم متصل شوند.
پس از اتصال صحیح، لوله ها برای انتقال مایعات آماده می شوند. اینجاست که اتصال صحیح این لوله ها اهمیت بسیاری پیدا می کند. چرا که اتصال نادرست آن می تواند باعث خسارت های مالی و جانی بسیار شوند.
با وجود روش های جدید معرفی شده برای اتصال لوله کاروگیت، بازهم در بسیاری از موارد، روش های قدیمی به کار گرفته می شوند.
انواع روش اتصال لوله کاروگیت شامل موارد زیر است:
روش جوش لوله کاروگیت لب به لب
این روش که به آن اتصال حرارتی هم می گویند، دو سر لوله کاروگیت را به صورت همزمان با حرارت بالا، کنار یکدیگر قرار می دهند که موجب می شود لوله ها در دمای حدود 210 درجه سانتیگراد نرم شوند. وقتی لوله ها نرم شوند، اتصال آنها به سادگی انجام می شود.
روش جوش الکتروفیوژن
روش دیگر نحوه اتصال لوله کاروگیت، روش جوش الکتروفیوژن است. این روش هم نسبت به روش های قدیمی، مزیت های بیشتری دارد. در این حالت، لوله ها به روش ایمن تری به هم متصل شده و از خاصیت ترموپلاستیک استفاده می شود. از آنجایی که پلی اتیلن نوعی ترموپلاستیک است، در اثر حرارت نرم می شود.
به این ترتیب، وقتی لوله ها بر اثر حرارت نرم شوند، به آسانی به هم متصل می شوند. اما شیوه حرارت دادن در این روش متفاوت از روش لب به لب است. از آن جایی که سرعت عملیات در جوش الکتروفیوژن بالاتر است، در پروژه های عمرانی بزرگ، این روش مناسب تر از جوش لب به لب است.
روش جوش اکستروژن
این روش، برای اتصال لوله های پلی اتیلن دوجداره فاضلابی با لوله های کاروگیتی که بیشتر از 80 سانتی متر دارند، استفاده می شود. در این روش، لبه های دولایه لوله کاروگیت با دستگاه حرارت دیده و سپس با دستگاه اکسترودر، تمامی مواد مذاب پلی اتیلن به دو لبه لوله تزریق می شود.
تزریق این مواد موجب اتصال لبه ها به هم می شود. در این زمینه، تخصص و مهارت کسی که این کار را انجام می دهد، اهمیت بسیاری دارد.
از جمله مزایای این روش میتوان موارد زیر را ذکر کرد:
- خروجی بالا
- تجهیزات جوشکاری و حرارتی سبک هستند
- طراحی مناسب و مقاوم تجهیزات برای استفاده در شرایط کارگاه
- فاصله میان دستگاه اکسترودر و محل جوش نباید بیشتر از ۴ متر باشد.
روش اتصال با کوپلینگ فشاری یا اتصالات مکانیکی
نوع دیگری از لوله های کاروگیت، با قابلیت اتصال مکانیکی تولید می شود که می تواند سرعت نصب و اجرا را در پروژه بالا ببرد. این لوله ها همراه با شاخه های شش متری سوکت دار یا با کوپلر سرخود به بازار عرضه می شوند. در اتصال لوله ها به روش مکانیکی، اتصالات کاروگیت به صورت نر و مادگی ساخته می شوند.
بهترین روش جوش دادن لوله کاروگیت
از بین روشهایی که برایتان گفتیم، اتصال مکانیکی لوله ها یکی از پرطرفدارترین روش های اتصال است. یکی از مهم ترین خصوصیات این روش در اتصال لوله های کاروگیت، سهولت در اجرای روش اتصال است. در روش های دیگر اتصال لوله های کاروگیت، باید با ذوب لوله ها همراه باشد که کار سخت و پیچیده ای است.
در حالی که در اتصال مکانیکی نیازی به ذوب لوله ها وجود ندارد. لوله های کاروگیت کوپلردار در بازار برای اتصال به همین روش عرضه شده و استاندارد طول این لوله ها 6 متر است.
اتصال با کوپلر حرارتی
اتصال با کوپلر حرارتی برای اتصال لوله پلی اتیلن دوجداره مورد استفاده در آبیاری، بهداشتی، مجرای فاضلاب و زهکشی، ساختمان،صنایع معدن، کانال کشی و محافظ کابل در زیر زمین است.
این کوپلرها از مواد پلی اولفین شبکه شده با کیفیت مرغوب تولید میشوند. پوشش چسبناک مذاب داغ، آببندی ۱۰۰ درصد را فراهم میکند. این روش برای اتصال لوله با قطر بزرگ از نظر عملی ممکن و از نظر اقتصادی به صرفه است.
به طور خلاصه میتوان به مزایا و ویژگیهای این کوپلر به صورت زیر اشاره کرد:
- اتصال هم سطح با لوله
- امکان استفاده از یک سایز کوپلر برای لولهی با دامنه ی اندازه مختلف به خاطر نسبت جمع شدگی زیاد
- امکان ایجاد سازگاری بیشتر در شرایط غیر هم تراز به عات ویژگی الاستومری
- مقاوم بالای ضربه و سایش
- مقاوم در برابر گرما، اشعه فرابنفش، ارتعاش، ذرات سنگ و شرایط صنعتی نامساعد
- برای شرایط خشک و تر زیر زمین مناسب است
- در طول و ابعاد مورد نیاز موجود است
- نصب سریع و آسانی دارد
نکات مهم در نحوه اتصال لوله کاروگیت
در اتصال لوله های کاروگیت پارامترهای زیادی دخیل می باشند. با در نظر گرفتن این پارامترها، شیوه اتصال تعریف می شود. یکی از پارامترهای مهم هم در مشخص شیوه اتصال، فشار است.
مقدار فشار وارده به لوله های پلی اتیلنی، اهمیت بسیاری دارد. منظور از این فشار، هم فشار داخلی و هم فشار خارجی است. فشار داخلی، در اثر ماده جریان یافته در لوله و فشار خارجی، در اثر فشار خاک و وزنی هست که به لوله وارد می شود.
در مشخص فشار، باید حد بیشتر مقدار فشار محاسبه شود. علاوه بر میزان فشار، مقاومت و استحکام لوله ها هم مهم است. با در نظر گرفتن همه این موارد، کارشناسان بهترین روش را برای اتصال لوله های کاروگیت انتخاب می کنند.
پایان…
با هم روش های اتصال لوله کاروگیت را بررسی کردیم. مهم ترین و بهترین روش جوش دادن را فهمیدیم و نکات مهم این کار را مرور کردیم. سداب مرکز معتبر فروش و تولید لوله های پلی اتیلن در ابعاد و فشارهای مختلف است و شما می توانید برای ثبت سفارش و دریافت جزئیات بیشتر از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با کارشناسان تماس حاصل بفرمایید.