لوله گالوانیزه

یکی از پرکاربردترین لوازمی که در ساخت و ساز کاربرد زیادی دارد انواع لوله ساختمان است با با اهداف مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. لوله گالوانیزه نیز یکی از انواع لوله هایی است که با کاربری های مختلف خریداری و مصرف می شود. در این مقاله سعی داریم شما را با ویژگی ها و انواع لوله های گالوانیزه آشنا کنیم.

لوله گالوانیزه چیست؟

لوله گالوانیزه چیست؟

لوله گالوانیزه به انواعی از لوله اطلاق می شود که برای پیشگیری از خوردگی و اکسیداسیون دارای پوششی از فولاد می شود و همین موضوع دوام و ماندگاری این لوله ها را افزایش می دهد. این لوله ها در صنایع مختلف کاربرد زیادی دارد. در نظر داشته باشید که در زمان استفاده از این لوله ها باید اتصالات گالوانیزه متناسب با این لوله ها مورد استفاده قرار گیرد. لوله های گالوانیزه در واقع طی فرایند گالوانیزاسیون تولید می شود که طی آن روی لوله های فولادی پوششی از جنس فلزات دیگر قرار می گیرد و دوام آن را افزایش می دهد. به طوری که می توان گفت این لوله ها حدود 50 سال دوام و ماندگاری دارد.

پوشش لوله گالوانیزه

از مهمترین پوشش هایی که روی این لوله ها استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پوشش آلی
  • پوشش معدنی
  • پوشش فلزات گالوانیزه

نکته مهمی که لازم است درباره لوله های گالوانیزه بدانید مربوط به استحکام آن است. این لوله ها به دلیل پوشش گالوانیزه ای که در زمان ساخت روی آن قرار گرفته مقاومت بالایی دارد. این پوشش لوله های گالوانیزه را در برابر تنش های محیطی و نیز آسیب های فیزیکی احتمالی مقاوم می کند.

مزایای لوله گالوانیزه

هزینه کم برای خرید و نصب، اقتصادی بودن هزینه نگهداری و تعمیر، دوام و ماندگاری زیاد و نیز اعتبار این لوله ها، دوام پوشش گالوانیزه این لوله ها و مقاومت بالا در برابر آسیب های محیطی از مهمترین مزایایی است که می توان برای این لوله ها برشمرد.

مشخصات فنی لوله گالوانیزه چیست؟

از جمله مشخصات فنی لوله گالوانیزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. لوله هایی بر پایه فولاد
  2. دارای پوششی گالوانیزه از جنس آهن و روی
  3. دارای استاندارد گالوانیزاسیون DIN2444 ،DIN EN 10240 و ISIRI 3765
  4. پوشش شیمیایی این لوله ها دارای استانداردهای ASTM F 1083 و ASTM A90
  5. دارای تحمل فشاری 12 تا 16 بار
  6. دارای ترکیبات شیمیایی همچون گوگرد، منگنز، کربن و فسفر

انواع لوله گالوانیزه

انواع لوله گالوانیزه بر اساس کاربرد

لوله های گالوانیزه دارای انواع مختلفی است که مهمترین آن ها عبارت است از:

لوله های گرم گالوانیزه

این لوله ها آبکاری یکنواخت با چسبندگی بالایی دارند. دلیل این موضوع هم سخت کاری در مراحل نخست تولید این لوله ها است. این لوله ها پس از این مرحله مقاومت بالایی در برابر اکسیداسیون پیدا می کنند. پس از آن لوله های گالوانیزه گرم در محلولی از ترکیب کلرید روی یا کلرید آلومینیوم شستشو داده می شود. پس از آن با قرار دادن این لوله ها در حوضچه مذابی با دمای بالای  درجه سانتیگراد قرار می گیرد. به طور کلی لوله های گالوانیزه گرم باید مراحل پنجگانه چربی زدایی، پیش گرم، گالوانیزه کردن، خنک کاری و بازرسی را طی کند.

لوله های سرد گالوانیزه

این لوله ها برخلاف نوع گرم برای تولید باید در دمای پایین تری آبکاری شود. برای این کار با افزودن نمک به محلول اسیدی یا آبی، این محلول به لوله ها اسپری می  شود که عمر لوله ها را تا 7 سال افزایش دهد. این لوله ها در مقایسه با نوع گالوانیزه گرم مقاومت کمتری دارد. لوله های گالوانیزه سرد نیز باید مراحل چهارگانه چربی زدایی و پاکسازی، رنگ آمیزی، خشک شدن و تست و بررسی را طی کند.

لوله برق گالوانیزه

نوع دیگری از انواع لوله های گالوانیزه است که غالبا برای محافظت از کابل و سیم های برق مورد استفاده قرار می گیرد. این لوله ها استحکام زیاد و ضخامت کمی دارد. این لوله ها سبک هستند از همین رو قیمت کمی در مقایسه با انواع دیگر این لوله ها دارند.

لوله گلخانه ای گالوانیزه

لوله هایی سیاه دارای درز است که به روش گالوانیزه گرم تولید می شوند. این لوله ها برای محافظت از انواع کابل برق و مخابرات کاربرد زیادی دارد. گالوانیزه مورد استفاده برای پوشش این لوله ها از جنس روی و کادمیم است، این پوشش لوله ها را در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی تا حد زیادی مقاوم می کند.

لوله های تست

این لوله ها غالبا برای انتقال آب کاربرد دارند.

لوله های برق کاندوئیت

این لوله ها مقاومت فشاری و کششی بالایی دارند. مقاومت بالای این لوله ها باعث می شود تا در بتن دچار آسیب نشود. استفاده از این لوله ها در سیستم اعلام حریق، شبکه های کامپیوتر، سیستم های امنیتی و دوربین های مدار بسته بسیار رایج است.

در صورتی که برای پروژه ای مختلف قصد تهیه انواع لوله های گالوانیزه را دارید فروشگاه سداب پلیمر یکی از باسابقه ترین عرضه کنندگان انواع لوله،  اتصالات و بست فلزی در کشور به شمار می آید، که می توانید با اطمینان خاطر اقدام به ثبت سفارش و خرید کنید. در این زمینه می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر یا دریافت مشاوره با کارشناسان بازرگانی سداب تماس بگیرید.

انواع لوله گالوانیزه بر اساس وزن و سایز

انواع لوله گالوانیزه بر اساس وزن و سایز

این لوله ها بر اساس وزن و سایز به سه دسته زیر تقسیم می شود:

سبک

این لوله ها دارای کمترین وزن و قیمت در مقایسه با انواع دیگر می باشد.  لوله های گالوانیزه سبک مقاومت زیادی در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارد. از مهمترین ویژگی های این لوله ها می توان به درزدار بودن و نیز مقاومت فشاری پایین آن اشاره کرد.

سنگین

این لوله ها از دو مورد قبل سنگین تر است از همین رو قیمت بیشتری نیز دارد. استاندارد مورد استفاده در این لوله ها  DIN 2441, ISIRI 3765, BS1387 می باشد. آنچه این لوله ها را از نوع سبک متمایز می کند ضخامت پوششی آن است که باعث افزایش وزن و ضخامت آن شده است.

انواع لوله گالوانیزه بر اساس کاربرد

یکی از انواع دسته بندی لوله های گالوانیزه دسته بندی آن براساس کاربردی است که از آن می شود. در این راستا می توان موارد زیر را معرفی کرد:

لوله آب

این لوله ها تولید شده از ورق نورد گرم است که دارای درز یا درز جوش است. اصلی ترین کاربرد این لوله ها برای شبکه انتقال آب می باشد از همین رو آن را با عنوان لوله آب می شناسند. برای فنس کشی نیز می توان از این لوله ها استفاده کرد. از مهمترین ویژگی های این لوله ها استفاده به صورت توکار و روکار است.

لوله چاه آب

نوع پرکاربرد دیگر لوله های گالوانیزه است که وزن کم و قیمت پایینی دارد از همین رو به وفور از آن استفاده می شود. در صورتی که در پروژه ای قصد حفاری داشته باشند به راحتی می توان از این لوله های مقاوم در برابر خوردگی و پوسیدگی استفاده کرد. استفاده از این نوع لوله مصرف انرژی و هزینه ها را تا حد زیادی کاهش می دهد.

لوله کمان گلخانه

زمانی که بخواهند سازه های گلخانه ای را بسازند از این لوله ها استفاده زیادی می شود. تولید این لوله ها به روش گالوانیزه گرم است.

لوله برق

لوله برق گالوانیزه دارای اندازه و ابعاد زیادی است که جنس مرغوب آن کاربری ویژه ای نیز برای آن ایجاد کرده است. از این لوله ها در طیف وسیعی از پروژه های مختلف مخابراتیی، انتقال نفت و گاز، پتروشیمی، نیروگاه های آب و برق و… استفاده می شود.

لوله درزدار

لوله های گالوانیزه مورد استفاده در صنایع مختلف از این نوع است. این لوله های فولادی به صورت جوشکاری به هم متصل می شوند و  دارای انواع مختلف است. لوله های درزدار با روش گالوانیزه گرم تولید می شوند.

لوله قالیشویی

همانطور که از نام این لوله ها پیداست از آن برای خشک کردن قالی در گرمخانه ها استفاده می شود. این لوله ها به دو شکل سبک و متوسط از نظر وزن و ضخامت دسته بندی می شوند.

لوله حصار

از این لوله ها برای ساخت حصار استفاده می شود. لوله های حصار از جنس فلز ضد زنگ است که با روش گالوانیزه گرم تولید می شوند.

سوالات متداول

مزایای استفاده از انواع لوله های گالوانیزه چیست؟

مهمترین مزایای لوله های گالوانیزه عبارت است از:

  • ضد زنگ بودن به دلیل جنس فولادی آن
  • هزینه پایین فرایند گالوانیزاسیون
  • تسهیل بررسی
  • تحمل فشاری بالا
  • مقاومت بالای بدنه لوله ها

مهمترین کاربردهای لوله های گالوانیزه چیست؟

انواع لوله های گالوانیزه مصارف و کاربردهای زیادی در پروژه های مختلف دارند. این لوله ها کاربردهای زیادی در پروژه های انتقال آب و گاز، گلخانه ها و ساختمان های مسکونی دارند. علاوه بر این می توان از این لوله ها در سازه های فلزی و دکل های مخابراتی نیز تا حد زیادی استفاده کرد. استفاده از این لوله ها برای تخلیه فاضلاب، انتقال آب کشاورزی، محافظت از انواع کابل نیز از دیگر کاربردهای لوله های گالوانیزه می باشد.

مهمترین ویژگی های لوله های گالوانیزه چیست؟

برای اینکه بتوانید لوله های گالوانیزه را براساس ویژگی های آن بشناسید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. لوله هایی درزدار
  2. از جنس آهن سفید یا فولاد نرم
  3. مقاومت کمتر در مقایسه با دیگر لوله های آهنی
  4. دارای ماندگاری بیش از 50 سال
  5. مقاوم در برابر اکسیداسیون و خوردگی
  6. دارای ساختار واحد
  7. مقاوم در برابر ضربه
  8. ضعیف در برابر انواع اسیدهای خورنده فلز

از چه روش هایی برای نصب این لوله ها استفاده می شود؟

اتصال لوله ها و روش های نصب یکی از مهمترین مواردی است که باید در زمان استفاده مورد توجه قرار گیرد. در واقع دقت در روش نصب می تواند هزینه های تعمیر و نگهداری را تا حد زیادی کاهش دهد. علاوه بر اینکه دوام و ماندگاری لوله ها را نیز تا حد زیادی افزایش می دهد. لوله های گالوانیزه را می توان به روش های زیر نصب و استفاده کرد:

  • نصب به روش بوشن یا کوپلینگ بدون استفاده از رزوه که غالبا برای خطوط لوله آتش نشانی استفاده می شود.
  • اتصال به صورت رشته ای با استفاده از رزوه کشی که می تواند یک رزوه باشد.
  • اتصال به روش جوشکاری که برای لوله های فولادی مرسوم است. در این روش از جریانات الکتریکی استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام در واتساپ تماس: 02133901412 کانال تلگرام پیام در ایتا