استفاده از شوفاژ برای تامین گرمایش ساختمان یکی از مهمترین روش هایی است که در بسیاری از خانه ها و ساختمان های اداری مورد توجه است. در این میان انتخاب بهترین لوله برای شوفاژ اهمیت زیادی دارد. همانطور که میدانید از انواع لوله در ساختمان سازی استفاده می شود که هر کدام کاربرد خاصی دارد. برای اینکه بتوانید بهترین لوله برای شوفاژ را انتخاب کنید پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا پایان مطالعه کنید.
بهترین روش لوله کشی شوفاژ
برای لوله کشی شوفاژ از روش های مختلفی استفاده می شود. هر یک از این روش ها مزایا و معایبی دارند که انتخاب مناسب ترین روش ارتباط مستقیم با انتخاب بهترین لوله برای شوفاژ دارد. از مهمترین روش هایی که برای سیستم لوله کشی شوفاژ استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- لوله کشی با لوله های سنتی
در این روش از لوله های فلزی برای رفت و برگشت در کف ساختمان استفاده می شود. این لوله ها به سمت دستگاه حرارت مرکزی در جریان هستند. یکی از لوله ها کار انتقال آب از پکیج به شوفاژ و دیگری کار برگرداندن آب از شوفاژ به پکیج را انجام می دهد.
2- سیستم لوله کشی تک لوله ای
در این روش که یکی از بهترین روش های لوله کشی شوفاژ به شمار می آید از یک لوله برای انتقال و برگرداندن آب در مدار بسته استفاده می شود. در واقع این لوله از منبع تولید آب گرم شوفاژ حرکت کرده و به سمت بخش های مصرف کننده گرما هدایت می رود. پس از آن آب را به منبع تولید گرما بر می گرداند. در اکثر مواقع از این روش به عنوان بهترین و اولین گزینه برای لوله کشی شوفاژ استفاده می شود. از مهمترین مزایای این روش رو کار بودن لوله ها و نیز هزینه پایین آن است. البته که این روش معایبی مانند دقت بالا برای اجرای سیستم و نامناسب بودن آن برای تعداد بالای شوفاز ها نیز دارد. از همین رو قبل از اجرای سیستم لوله کشی شوفاژ حتما از یک کارشناس خبره در این زمینه مشاوره بگیرید.
3- سیستم لوله کشی دو لوله ای
روش دیگری که می توان از آن برای لوله کشی شوفاژ استفاده کرد، البته این روش در مقایسه با روش قبلی یک تفاوت فاحش دارد. و آن اینکه دو لوله در این سیستم تعبیه شده که کار رفت و برگشت آب را انجام میدهد. در این سیستم لوله کشی یکی از لوله ها که برای مسیر رفت است دمای بالاتری دارد و برعکس لوله برگشت از دمای کمتری برخوردار است. نکته مهم در این روش لوله کشی اجرای آن است که غالبا به دو شکل بر کشت مستقیم یا برگشت معکوس اجرایی می شود.
4- لوله کشی برگشت مستقیم
در سیستم لوله کشی برگشت مستقیم اجرای پروژه به راحتی و محاسبات لازم برای لوله ها بسیار آسان است. در عین حال طولانی بودن مسیر لوله کشی وعدم توازن دما در رادیاتور ا مهمترین معایبی است که این روش به همراه دارد.
5- لوله کشی برگشت معکوس
اما در سیستم لوله کشی برگشت معکوس فشار سیستم و تنظیمات اضافی سیستم بالانس است و دمای رادیاتورها یکسان است. با این وجود معایبی نیز در این سیستم لوله کشی وجود دارد که مهمترین آن ها شامل نیاز به دانش فنی برای انجام محاسبات سیستم لوله کشی، لزوم بالانس هیدرولیکی و عدم امکان لوله کشی در فضاهای کوچک است.
بهترین لوله برای شوفاژ چیست؟
همانطور که میدانید لوله های موجود در بازار هر کدام کاربرد خاصی دارند. به طور مثال نمی توان از لوله پلیکا برای گرمایش از کف استفاده کرد. از همین رو برای سیستم لوله کشی شوفاژ نیز باید بهترین و مناسب ترین لوله را انتخاب کرد. در صورتی که بخواهید از لوله مناسب برای شوفاژ استفاده کنید باید مشخص کنید که قصد شما لوله کشی به شکل توکار است یا روکار. اما به طور کلی از انواع لوله های زیر می توان برای لوله کشی شوفاژ استفاده کرد:
لوله پنج لایه
در صورتی که بخواهید لوله کشی شوفاژ را به صورت توکار انجام دهید لوله های پنج لایه بهترین گزینه هستند. این لوله ها مزیت زیادی به همراه دارد که مهمترین آن ها عبارت است از: انتقال یکسان حرارت، امکان قطع و وصل آب در رادیاتور، انبساط طولی کم، فشار کم در لوله ها، کاهش احتمال نشتی، مقاومت بالا در برابر ترک خوردگی، امکان هواگیری لوله ها و کاهش هدر رفت دما. نکته مهم دیگری که باید بدانید اینکه قیمت لوله پنج لایه برای لوله کشی پکیج و شوفاژ بسیار مناسب و مقرون به صرفه است.
از مهمترین مزایای این لوله ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت بالا در برابر گرما، رسوب، ضربه، زنگ زدگی و پوسیدگی
- انعطاف پذیری بالا
- مقاومت در برابر گرما و حرارت
- کاهش تعداد اتصالات
- قیمت مناسب
- نصب آسان و راحت
لوله تک لایه
یکی از روش هایی که برای لوله کشی شوفاژ استفاده می شود، لوله کشی به شکل روکار است که اگرچه زیاد مورد اقبال نیست، اما برخی از ساختمان ها از این روش استفاده می کند. مناسب ترین لوله ها برای این منظور لوله های تک لایه است. قیمت لوله تک لایه در مقایسه با انواع دیگر لوله بسیار کمتر و اقتصادی است. از همین رو در شرایطی که بخواهند از روش روکار برابر لوله کشی شوفاژ استفاده کنند، مناسب ترین گزینه لوله های تک لایه است.
لوله های فلزی
استفاده از این لوله ها در گذشته مرسوم بوده و می توان گفت امروزه استفاده از لوله های فلزی برای شوفاژ منسوخ شده است. زنگ زدگی، عدم انعطاف پذیری، ایجاد نشتی، و رسوب گرفتن این لوله ها به مرور زمان از مهمترین عواملی است که باعث شده استفاده از این لوله ها بسیار کاهش پیدا کند.
در صورتی که قصد تهیه لوله مناسب برای لوله کشی شوفاژ دارید بهترین گزینه خرید از شرکت سداب پلیمر است. مهمترین مزیت خرید از این شرکت خرید محصولاتی با بالاترین استاندارد و نیز بهترین کیفیت، دوام و ماندگاری است. علاوه بر اینکه شما میتوانید بهترین محصول را با مناسب ترین قیمت از شرکت بازرگانی سداب خریداری کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید.
نکات مهم در لوله کشی شوفاژ
در زمان لوله کشی شوفاژ نکات مهمی وجود دارد که باید به آن توجه کنید. این نکات عبارت است از:
- انتخاب محل مناسب برای نصب پکیج و شوفاژ
- بررسی شرایط نصب پکیج و اتصالات لوله و شوفاژ
- بررسی لوله های متصل به شوفاژ
- انتخاب روش مناسب لوله کشی شوفاژ
- سایز مناسب لوله های شوفاژ و پکیج
- هزینه های لوله کشی پکیج و شوفاژ
- پوشاندن لوله ها پس از نصب لوله های شوفاژ
سوالات متداول
بهترین لوله برای شوفاژ چیست؟
در صورتی که بخواهید لوله کشی به صورت روکار انجام دهید لوله های پلیمری تک لایه بهترین انتخاب است. اما اگر می خواهید لوله کشی را به صورت توکار انجام دهید بهترین انتخاب برای شما لوله های پنج لایه پلیمری می باشد.
مناسب ترین و بهترین روش لوله کشی شوفاژ چیست؟
روش های مختلفی برای لوله کشی شوفاژ وجود دارد. اگرچه امروزه از روش های سنتی با لوله های فلزی استفاده نمی شود. اما روش های متداولی که در حال حاضر مورد استفاده است، شامل سیستم تک لوله، سیستم دو لوله، سیستم لوله کشی با برگشت مستقیم و لوله کشی با برگشت معکوس. بهترین روش سیستم تک لوله است که در بسیاری از ساختمان های مسکونی از آن استفاده می کنند که روشی ارزان و راحت است.
چرا استفاده از لوله های فلزی در لوله کشی شوفاژ مناسب نیست؟
این لوله ها به مرور زمان دچار خرابی، نشتی و زنگ زدگی می شود. همین موضوع بر رنگ آب و نیز فشار آب به مرور زمان تاثیر زیادی دارد. از همین رو امروزه استفاده از لوله های پلیمری برای لوله کشی های داخل ساختمان ها به ویژه برای گرمایش از کف و شوفاژ مورد توجه قرار گرفته است.